tiistai 22. marraskuuta 2016

Maistuisiko herkkuglögi?

Jouluttelija kun nyt sattuu olemaan perso glögeille, niin mikäs sen parempaa kuin kunnon valikoima maisteltavana. Nyt on nimittäin montaa (alkoholitonta) lajia; viikunakonjakki-, omenavanilja-, omenavaniljapiparjuuri- sekä suklaakirsikkaglögiä! Mahoton paikka mikä makukavalkadi :)


Ensimmäisenä vuorossa Hafin omenavaniljapiparjuuri -glögi. Juoma on keitelty perinteikkäästi laadukkaista hedelmistä, piparjuuriuutteesta ja aidoista mausteista. Inkiväärinpalat, kanelitangot, vanilja, neilikat ja kardemumman siemenet ovat saaneet rauhassa hautua hedelmämehussa.
Tässä glögissä oli ihana omenainen tuoksu ja ehkäpä vähän (hyvällä tavalla) vihannesmaisuuttakin. Piparjuuri erottui mukavasti, niin tuoksussa kuin maussakin ja teki glögistä vähän erilaisen sekä raikkaan! Juoma oli herkullinen ja jos yleisesti ottaen tykkää vaaleasta glögistä, tämä on 'helposti juotava' ja oiva valinta joulun glögihetkiin, nam! Sen voi tarjoilla manteleiden, kuivattujen hedelmien tai vaikkapa appelsiininviipaleen kanssa.

*********************

Sitten siirrytään punaiseen! Saeman vanhanajan glögi on valmistettu lähdevedestä, viinirypäle-, omena-, ja mustaviinimarjatuoremehusta sekä jouluisista mausteista.
Tämä glögi on loistava Sinulle joka vaalit perinteitä ja tykkäät glögistä juuri sellaisena, 
kuin sen muistatkin maistuvan :) Vanhanajan glögi on siis nimensä veroinen ja hyvin perinteinen, mutta ah - niin maukas glögi! Plussana erittäin kaunis ja jouluinen pullo - lahja-ainesta! Pullon kaulasta löytyy rusetin kätköstä tämä pieni ao. ohje, miten glögiä on entisaikaan nautiskeltu :)


**********************

Viimeiseksi makusteluvuorossa oli The Spice Treen kaksi erimakuista glögiä. Toinen, vaaleampi juoma on viikuna&konjakki ja tumma on maultaan suklaa&kirsikka.

Viikunakonjakki -glögi on valmistettu omena - ja viikunamehusta, konjakkiaromista ja jouluisista mausteista.
Näitä itselle uusia ja vähän spesiaalimpia makuja on jännittävä maistella. Tämä juoma oli hyvin makea, mutta hedelmäinen ja voisiko sanoa 'epäglögimäinen'. Silti sitä nautti mielellään ja se voisi maistua aika hyvin yhteen vaikkapa joulun juustolautasen kanssa :P (slurps!)

Suklaakirsikka -glögi puolestaan on valmistettu kirsikkamehusta, jouluisista mausteista ja suklaa-aromista.
Ei varmaan liene yllätys (ainakaan niille, jotka glögipäivityksiäni ovat ennenkin lukeneet) että tästä kirsikkaglögistäni sukeutui suosikkini! Se oli makea, pehmeänmakuinen ja vain hillitysti suklainen. Itseasiassa se on hyvin lähelle perinteisen glögin makua, mutta silti ihana kirsikkaisuus tulee selkeästi lopussa. Juoman voi nauttia lämmitettynä tai kylmänä. Jos sen haluaa boostata alkoholilla, siihen suositellaan lisättävän vodkaa, konjakkia tai rommia. Mutta sellaisenaan se oli mielestäni juuri passeli - nam 


Mitä näistä glögeistä SINÄ mieluiten maistaisit?


Yhteistyössä Herkku ja Lahja Murena
Glögejä löytyy täältä!
Glögit saatu maisteltaviksi blogiyhteistyön merkeissä.

4 kommenttia:

  1. Minua innosti tietenkin eniten kirsikkaglögi. 😋 Hieman jäi mietityttämään tuo suklaa, kun en yhtään tykkää kaakaosta, niin tuliko siitä kaakaomainen vai selkeästi suklainen vivahde?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sittenhän meillä on sama maku ;)
      Suklaan maku oli hyvin mieto, eikä se ollut mielestäni yhtään kaakaomainen. Uskoisin, että varmasti tykkäisit :)

      Poista
  2. Itse valitsisin myös tuon kirsikka-suklaaglögin. Hassu yhdistelmä, enkä osaa yhtään kuvitella miltä voisi maistua. Mistä ostit tuon kirsikkaglögin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ensin äkkimakealta yhdistelmältä (no aika usein glögit onkin tosi makeita) mutta tämä oli kyllä oikein tasapainossa ja herkullinen :) Kirsikkaglögi on Herkku&Lahja Murenasta: http://www.herkkumurena.fi/product/920/glogi-suklaa-kirsikka-the-spice-tree

      Poista

Pienikin kommentti lämmittää jouluttelijan mieltä :)