sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Herkkuilta blinien parissa

Sunnuntaihin liittyy aina tylsähkö fiilis viikonlopun päättymisestä ja tulevien kiireisten arkipäivien pyörittämisestä. Vaikka jostain luinkin osuvasti 'Monday is fine, it's Your life that sucks' :D Niin tai näin, sunnuntaihin piti saada jotain lohtua (lue: syömistä) ja mun on tehnyt jo pitkään mieli blinejä. Siitä se ajatus sitten lähti.
Jouluna meillä on myös tapana syödä alkupalaksi blinejä. Onkohan muilla tällaista perinnettä..?

BLINITAIKINA ohje Maku
Ainekset (20 annosta)

4 dl kermaviiliä
25 g hiivaa
2 dl tattarijauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
1 1/2 dl kevytmaitoa
1 rkl voita (sulatettuna)
1 tl suolaa
1 kpl keltuaista
1 kpl valkuaista
- Voita paistamiseen.



Blinitaikina: lämmitä kermaviili kulhossa kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon murennettu hiiva sekä jauhot ja sokeri. Jätä taikina huoneenlämpöön muutamaksi tunniksi (8–12 t).
Sekoita taikinaan höyryäväksi kuumennettu maito, voisula, suola ja keltuainen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja kääntele se varovasti taikinaan.
Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä (10-20 kpl). Tarjoa blinien kanssa mätiä, smetanaa, sipulisilppua ja rouhittua mustapippuria.

 
 
HERKULLISTA SUNNUNTAI-ILTAA!

6 kommenttia:

  1. Blinit ovat kyllä ihania. Sopisivat kyllä joulupöytäänkin. Hyvä idea! :) Jostain pitäisi saada induktioliedelle sopiva ohukaispannu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kyllä ovat, superherkkua :P Ja sopivasti herättelevät ruokahalua joulupöydässä :)

      Poista
  2. Enpäs ole muuten koskaan maistanutkaan eli ei kuulu perinteisiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, kannattaa kyllä maistaa - jos siis tykkäät mädistä? Toki blinejä voi syödä vaikka sienisalaatin kanssa tms.

      Poista
  3. *slurps* Mullakin on sivistyksessä suuren suuri aukko, enkä ole koskaan edes maistanut blinejä, saatika tehnyt niitä.
    Tämä asia on kyllä korjattava, viimeistään joulun pyhinä. Meillä mäti kuuluu kuitenkin erittäin isona osana joulupöytään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kannattaa kokeilla ja suosittelen tätä reseptiä, jossa taikina on huoneenlämmössä 8-12h - siihen tulee makua ja luonnetta :P Joskus olen kokeillut sellaista 'pikataikinaa' joka paistetaan heti, eivät olleet yhtä maukkaita..

      Poista

Pienikin kommentti lämmittää jouluttelijan mieltä :)