perjantai 26. syyskuuta 2014

Blossa14 - laventelia ja hunajaa

Glögikausi tekee vahvasti tuloaan ja innolla odottelen tämän vuoden makuja..
Blossan uusi vuosikertaglögi lanseerattiin jo tämän kuun alkupuolella. Glögiin on tällä kertaa haettu inspiraatiota Provencen laventelipelloilta ja se on maustettu aurinkokuivatulla laventelilla. Melkoisen mielenkiintoinen maku! Väkisinkin mieleen hiipii monenmoiset hajusteet, joissa on laventelia - miten mahtaa tuo kukka toimia glögissä?


 
 
´Blossa 14 on valmistettu kuivaan, erittäin hapokkaaseen ranskalaiseen valkoviiniin, johon on yhdistetty modernia espanjalaista muscat-viiniä sekä glögi- ja laventeliviinaa. Lopuksi sekoitus on makeutettu sokerilla ja akaasiahunajalla. Tuloksena on hedelmäinen ja raikas glögi, jossa voi aistia auringon, lämmön ja violetit rinteet. Blossa 14 maistuu yhtä hyvältä perinteisten glögitarpeiden kuin kypsytetyn juuston ja ilmakuivatun kinkun kaltaisen ruokaisamman pikkupurtavan kanssa.' Blossa FB
 

Kuvat Blossa

Juoma löytyy Alkon myymälöistä 6. lokakuuta alkaen. Täytyypä siis mennä tuolloin bongaamaan tämä kauniin lila pullo hyllyiltä ja todella suurella mielenkiinnolla maistaa, mitä sisältö mulle kertookaan; tarinaa Provencen laventelipelloilta vai jotain ihan muuta! Viime vuoden Blossa kun ei valitettavasti uponnut lähellekään makuhermoani...
 
 

10 kommenttia:

  1. Minäkään en niin välittänyt viimevuotisesta ja päätin melkein jo, etten enää osta;)
    Mutta tuo pullo on niin kiva, vaikka ajatus laventelista ei oikein sovi mun joulumakuihin...
    Siis vatmaan ostan kuitenkin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin samat aatokset täälläkin! Mutta ostaa se pitää pelkästä mielenkiinnosta - niin erikoiselta maku kuulostaa..

      Poista
  2. Pullo on todella hieno, mausta en niin innostu. Ehkä se kuitenkin yllättää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitäpä minäkin odotan; jospa se onkin hyvää! :P
      Hei ja kävin kurkkaamassa bloginne, aivan mahtava - mukana olen seuraamassa vinkkejänne :)

      Poista
  3. Itsekin viime vuotiseen pettyneenä ajattelin jo etten osta, mutta saa nähdä :) Eipä ole tullut kyllä koskaan maisteltua Blossan hehkuviiniäkään. Kenties sitä tänä jouluna sitten! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin annan taaaaas uuden mahdollisuuden Blossalle - ja pitääpä maistaa sitä hehkuviiniäkin. Enpä muista maistoinko viime vuonna sitä - pitää luntata täältä blogista ;)

      Poista
  4. Nämä ovat vähän kinkkisiä nämä Blossan vuosikertaglögit... Maku ei aina iske, mutta pullot ovat niin kauniit, että pakkohan niitä on ostaa:D Saimme yksi vuosi 4 Blossaa lahjaksi, vieläkin löytyy kaapista. En tiedä ovatko enää edes juomakelpoisia, mutta tästä on tullut meillä jo ihan vitsi. Alkossa käydessään mies aina kysyy, että tuodaanko Blossaa kans?:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhih :D
      Meiltä onneksi löytyy kaapista vaan viime vuotinen LOIMU! Nam! Sitä on meinaan hartaudella säästetty :D

      Poista
  5. Hei! Olisiko jotain hyviä vinkkejä alkoholittomiin glögeihin?:) Pidän paljon Marlin perinteisestä mausta ja vaaleammasta versiosta. Olis kiva kokeilla jotain uuttakin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vaan! Itse olen tehnyt glögiä yksinkertaisimmillaan kuumentamalla omenamehua, jonne joukkoon laittanut kanelitankoja ym. mieleisiä joulumausteita (kardemummaa, neilikoita) - tulee oikein herkullinen lämmittävä juoma!
      Marlilla on myös mustikkaglögiä, joka on mielestäni tosi hyvää. Oletko kokeillut sitä? Lisäksi suosittelen testaamaan lähituottajien tekemiä glögejä, joista voi löytyä ihania makuyhdistelmiä :)
      Voisin tehdä myöhemmin myös postauksen holittomista glögeistä, josko löytäisin jotain uusia/hyviä reseptejä.. :)

      Poista

Pienikin kommentti lämmittää jouluttelijan mieltä :)