keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Creme brulee kaneliliköörillä

Creme bruleenhan voi maustaa vaikka miten, suklaalla, kahvilla tai vaikka hedelmillä. Jouluisen twistin aikaansaamiseksi lisäsin tällä kertaa lorauksen kanelilikööriä. Likööriä jäi jäätelön jäljiltä ja olen mä koittanut säästää sitä myös kultahippuglögiä varten. Tämä ohje napattu alunperin Valion sivuilta.
AINEKSET
puolikas vaniljatanko
1  prk  (3,3 dl) kuohukermaa
1  dl kevytmaitoa
keltuaista
1/2  dl sokeria
2 rkl kanelilikööriä
- hienoa ruokokidesokeria  pinnalle

VALMISTUSOHJE

Halkaise vaniljatangon puolikas ja kaavi sisus veitsellä. Laita ne ja tanko kattilaan yhdessä kerman ja maidon kanssa. Kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen.
Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri, vatkaa niitä hetkisen kevyesti. Kaada kuuma kermamaito munamassan joukkoon ohuena nauhana. Sekoita koko ajan hyvin, mutta älä vatkaa liikaa ettei pinnalle muodostu vaahtoa.
Kaada seos siivilän läpi annosvuokiin.
Nosta annosvuoat syvälle uunipannulle. Siirrä uuniin. Kaada uunipannulle kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin.
Kypsennä uunin alaosassa 190 asteessa 20 - 25 min. Ota uunista, kun massa alkaa olla hyytynyttä, mutta ei vielä kovaa. Anna jäähtyä jääkaapissa 2 - 3 tuntia.
Ripottele juuri ennen tarjoilua pinnalle ruokokidesokeria. Paahda jälkiruokiin karamellimainen, rapea pinta kaasupolttimella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienikin kommentti lämmittää jouluttelijan mieltä :)