torstai 22. marraskuuta 2012

Espressotryffeleitä

Löysin kivoja ohjeita Kotilieden Jouluelämää -lehdestä, tänään testailin niistä ensimmäistä ja tein espressotryffeleitä.

Kuva lainattu

OHJE:

200 g tummaa suklaata
1/2 dl kuohukermaa
1 ps (1,8g) espressopikakahvijauhetta
50 g voita
1 dl tomusokeria

LISÄKSI
kaakaojauhetta

1. Paloittele suklaa karkeaksi rouheeksi. Kiehauta kerma pienessä kattilassa
ja nosta syrjään liedeltä. Lisää joukkoon espressojauhe ja suklaarouhe. Sekoita,
kunnes suklaa on täysin sulanut.
2. Lisää joukkoon voi ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos puhtaaseen kulhoon
ja nosta jääkaappiin kahdeksi tunniksi.
3. Ota ruokalusikallinen suklaamassaa ja pyörittele käsien välissä palloiksi. Kierittele kaakaojauheessa.

Tällaisia niistä tuli ja maku on aikast herkullinen, siispä suosittelen!


Seuraavaksi ajattelin kokeilla samppanjatryffeleitä valkosuklaasta, sopivat varmasti hyvin pariksi näille :)


3 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä ja aika simppeleitä tehdä! Me tehtiin eilen Sannin kanssa Nutellakeksejä, älyttömän helppoja ja oikein maukkaita. Rasva oikein tihkuu... :P Mutta ne saattaa päästä meidän jouluherkkulahjalistalle. Eilen käytiin muuten Tiimarissa, siellä oli jouluisia peltirasioita -70% ja me ostettiin niitä iiiso läjä joululahjoja varten. Kannattaa käydä tsekkaamassa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kokeilla kaikkia uusia jouluherkkuja :P Kiitos vinkistä, mä pari peltirasiaa ostinkin jo Anttilasta ja tilasin tosiaan ne Confetin boxit, mä luulen että ne saa täksi jouluksi riittää ettei lopu into ja aika kesken :D

      Poista
    2. Minä tyydyin kaupungilla kupilliseen espressokahvia.
      Olipas Tiimarin rasioissa hurja alennus! En taida nyt tarvita.

      Poista

Pienikin kommentti lämmittää jouluttelijan mieltä :)